Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manga club

 Konichi'wa!!! Itt a manga club 1. bejegyzése. Tehát... minden ami maga! Ez a jelszó. Mindenek előtt tudni kell hogy a manga japán eredetű dolog. De ezt minden manga rajongó tudja. Aki nem annak ez az első lecke. Tessék megtanulni!!!   

Szóval...  ez a club emailozáson alapul. Tehát ha van hozzáfűznivalótok, akkor csak írjatok erre az emailcímre: katalinfubuki.chibizmaki4@gmail.com.

2011. 09. 04.

Konichi'wa! Ma megismerkedhettek egy japán legendával! Csak olvassatok és okuljatok!ű

PALOTA A TENGER ALATT
Hodei egy halászisten volt, aki a tenger mentén, bátyja, Ho-ori egy vadászó isten aki pedig a hegyekben élt.
Egy napon fegyvert cseréltek, Ho-ori elment a tengerhez horgászni, de nem fogott semmit, és elveszítette fivére a horgát. Hodei soha nem bocsátott meg Ho-ori-nak. Egy öreg ember megsajnálta ezért, és segített neki. Elment a tenger alatt lévő helyre, hogy megtalálja a horgot, de ott találkozott a tenger istenének gyönyörű leányával, és teljesen megfeledkezett az istenségről. Helyette inkább a palotában élt három évig gondtalanul. Végül eszébe jutott a horog, és megtalálta a tenger istenének segítségével. Amikor Ho-ori elment, a tenger istene elmondta neki, hogy hogyan verje meg a bátyját és Ho-ori szerencsével járt, és a testvérét engedelmességre kényszerítette. Ezek szerint Ho-ori a Japán császárok őse, és Hoderi a délről bevándorlóké, akik a tengeren keresztül érkeztek.
Ez a történet később közismert lett másik, japán tündérmese formájában, "Urashima Taro" néven. Például "A palota a tenger alatt"-ban, amikor a tenger istenének lánya megszülte a gyermekét, egy kunyhóba költözött egyedül, és azt mondta Ho-ori-nak, hogy ne nézzen rá. Amikor Ho-ori rápillantott, látta hogy egy hatalmas aligátorrá változott. A híres tündérmese, "Tsuru-no-Ongaeshi"-nek hasonló a cselekménye, mint "A palota a tenger alatt"-nak.

(A cikk forrása: /www.animefever.hu/)

HA KEDVET KAPTOK MÉG TÖBB JAPÁN LEGENDÁHOZ, CSAK ÍRJATOK AZ ÜZIFALON! 

2011.09.09.

Sziasztok! Konichi'wa ! Ha így jobban tetszik! Na most mi legyen? Nincs téma, nincsötlet se. De nektek talán van! Vár titeket a manga club üzifala. Csakí rjátok az ötleteket kéréseket és miegyebeket hogy mi legyen a mangaclubban! Köszönöm szépen mindenkinek akai írni fog és aki írt! Ez mentő!

 2011.11.20.

Halihó! Elég régen írtam, de kevés az idő! Nem marad a blogolásra! Bocsika!!! Ki kell hogy engeszteljelek benneteket!

anime.jpgEz így jó lesz? Ja és még valami! Az első bejegyzés folyamatosan el fog tűnni! Kell a hej és nem lehet, hogy mielőtt elolvassuk egy fél órát keressük a bejegyzést! Ebben az a rossz, hogy az első kép is el fog tűnni! De a japán monda mindíg ott fog maradni! Szavazzatok, ha akarjtátok hogy a kép maradjon!

Hahó! Délelőtt írtam, de most még szeretnék valamit meghírdetni!!! December 9-én lesz egy animekon. 10-én is van. Lehet szállást bérelni. A belépő 2000 ft!!! Jó ajánlat! Én is ott leszek! Am ez arról szól, hogy be kell öltözni egy manga szereplőnek, vagy csak egy kitalált saját tervezésű animenek! Én már alig várom, nem tudom ti hogy vagytok vele!!!

2012.01.10.

Hah! Bocsánat hogy ilyen régen írtam de nagyon sok dolgom volt... Így késve is nagyon boldog újévet kívánok nektek.  Még nem szerztem tudomást a tavaszi con-ról, de azt tudom hogy valahol április környékére lehet célozni.

 

Cikkek

Manga club üzifal!

2011.08.21

Üzenj a mangaclubtagoknak!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Manga club | Hozzászólások: 7
 

 


Utolsó kép


Szavazás

Tetszik az oldal?

Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 40036
Hónap: 924
Nap: 31